Bienvenidos a cocina práctica

Hola, bienvenidos a cocina práctica. Cocina práctica es un espacio diseñado para compartir recetas de cocina y para ayudarte a preparar cena mas rápido y evitar comprar comida fuera de casa todos los días. De esta forma también te ayuda a comer más saludable y ha ahorrar mucho dinero en comidas en la calle. También deseo elaborar menús prácticos para la semana, que te ayudaran a ahorrar tiempo y a reducir el costo del supermercado. Pero lo más importante y el corazón de este espacio, es que todos compartamos nuestras recetas favoritas, tips de ayuda que cada quien tiene y por qué no historias y recuerdos. En sí, esta página es de la comunidad y no será lo mismo sin ti.

Wednesday, December 5, 2012

Peach Melba !


Ingredients:
  • 2 15 oz. cans peach halves packed in heavy syrup
  • 3 cups fresh raspberries or 3 cups frozen raspberries, thawed.
  • 2 tsp. fresh lemon juice
  • 1 quart vanilla ice cream 

1 Drain peaches, reserving syrup. Pour reserved syrup into a small saucepan and bring to a boil over high heat. Boil syrup rapidly, stirring often, until liquid has reduced by half, about 5 minutes. Remove from heat, pour into a bowl and cool.
2 Place raspberries in a food processor or blender; pour in reduced syrup and lemon juice. Process until sauce is smooth. Strain sauce through a fine – mesh sieve, pushing hard on solids to extract as much liquid as possible. (You should have about 2 cups of sauce.)
3 Arrange 1 or 2 peach halves on individual plates or in small serving bowls. Top each with a large scoop of ice cream.  Spoon some raspberry sauce over peaches and ice cream. Pass around remaining raspberry sauce on the side.

From: All*you Weeknight Dessert  

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